MAGNEZYUMUN 13 FAYDASI

22-03-2024 15:03
MAGNEZYUMUN 13 FAYDASI

Magnezyum minerali insan vücudunda en fazla olan mineraller arasında dördüncü sırada bulunmakta ve bir kısmı hücrelerin iç kısımlarında, bir kısmı fosfor ile birlikte vücuttaki kemiklerin yapısında ve bir kısmı da kanın içinde yer alarak kan dolaşımına katılmaktadır. Vücudun kendisi bu minerali üretmediği için magnezyumun vücut dışından alınması zorunlu. Bu mineral insan vücudu için hayati önem taşıyan birçok fonksiyonun yerine getirilebilmesi için gerekli olduğundan eksikliğini giderebilmek çok büyük önem taşımaktadır. Bu eksikliğin tamamlanmaması halinde vücut kendi rezervlerini kullanmaya başlayarak özellikle kemiklerde bulunan magnezyumdan faydalanır. Enerji gereken her metabolik işlemde vücut magnezyuma ihtiyaç duymakta ve sinir sistemindeki aşırı duyarlılığı azaltan, insanların sakinleşmesine yardımcı olan magnezyum anti stres minerali olarak tanımlanır. Kandaki şekerin enerjiye dönüşmesine yardımcı olur, vücuttaki enzimleri harekete geçirir.

Sağlıklı bir yetişkinin bedeninde 20-28 gram magnezyum bulunmakta ve kemiklerin içindeki magnezyum bu oranın % 60 ını oluştururken, kalan miktar doku ve organların içinde olur. Kalp ve beyinde yoğun miktarda magnezyum bulunmaktadır. Bu eksikliğin tamamlanması halinde, vücut kendi rezervlerini kullanmaya başlar. Özellikle kemiklerde bulunan magnezyumdan faydalanır. Enerji gereken her metabolik işlemde vücut magnezyuma ihtiyaç duyar. Sinir sistemindeki aşırı duyarlılığı azaltan, insanların sakinleşmesine yardımcı olan magnezyum anti stres minerali olarak tanımlanır. Kandaki şekerin enerjiye dönüşmesine yardımcı olur, vücuttaki enzimleri harekete geçirir. Magnezyum vücut için oldukça faydalı bir mineraldir.

Vücuttaki kemik dokusu faaliyetleri, sinir dokusu faaliyetleri ve kas dokusu faaliyetlerinin yerine getirilmesini sağlar. Örneğin kas dokusu faaliyetlerinden biri kalbin atmasını sağlayan kasların çalışmasını sağlamaktır. Öte yandan magnezyum minerali kalsiyum ile birlik olarak kemik yapısının daha güçlü olmasını sağlamakla birlikte vücudun bağışıklık sistemini destekler. Ayrıca kandaki şeker düzeyinin belirli seviyelerde kalmasını sağlayarak düzene girmesini sağlar ayrıca kanın basıncını ayarlamada rol alır. Enerji mekanizmasında önemli bir rolü olan magnezyum minerali ince bağırsaklarda emilimi gerçekleşir ve böbrekler yardımıyla vücut dışına atılır.

Magnezyumun faydaları;

Vücuttaki fosfor, C vitamini ve kalsiyum gibi maddelerin etkin bir şekilde kullanılmasına yardımcı olur.

Magnezyum beyin hücrelerinin ölümüne neden olan kalsiyumun beyne ulaşmasına engel olur. Ayrıca beyin hücrelerinin daha canlı olmasını sağlar.

Sinir sisteminde etkili olduğundan, sakinleştirici özelliği vardır. Özellikle kalsiyumla birlikte olduğunda, bu etkisi daha fazla artmaktadır.

Depresyon ve anksiyete hastaları arasında yapılan araştırmalarda vücutlarında magnezyum eksikliği belirlenmiştir. Bu insanların düzenli olarak magnezyum almasının yararlarını açıklayabilir

Hormonları aktif eden etkisi ve nörolojik sorunları önleme etkisi bulunmaktadır.

Cildin, saçların ve tırnakların daha güçlü ve sağlıklı olmasını sağlar.

Vücut ısısının dengelenmesine yardımcı olur

Astım ve alerjik nezle etkilerini hafifletir.

Magnezyum takviyesi kadınlarda adet dönemi ağrılarının azaltılmasında etkili olur

Hamilelik döneminde oluşan krampların engellenmesinde etkilidir

Depresyon ve anksiyete hastaları arasında yapılan araştırmalarda vücutlarında magnezyum eksikliği belirlenmiştir. Bu insanların düzenli olarak magnezyum almasının yararlarını açıklayabilir

Sigara tiryakilerine felç riskini azaltır.

Vücutta olan sodyum ve potasyum dengesi üzerinde olumlu etkisi vardır.

Magnezyum eksikliğinin belirtileri;

İştahsızlık.

Mide bulantısı ve kusma.

Halsizlik.

Saç dökülmesi.

Kabızlık.

Kas krampları

Kalpte ritim bozukluğu.

Konsantrasyon eksikliği, zihinsel bulanıklık.



IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.