En iyi Su Arıtma Cİhazı Nasıl Seçilmelidir? 2024 Tavsiye

22-03-2024 14:40
En iyi Su Arıtma Cİhazı Nasıl Seçilmelidir? 2024 Tavsiye

En iyi Su Arıtma Cİhazı Nasıl Seçilmelidir? 2021 Tavsiye

En iyi arıtma cihazı arıyorsanız şuan doğru yerdesiniz. Su Arıtma Cihazı Almayı Düşünüyorsanız. bir çok merka ve model arasında kaldığınızdan eminim. hangisini tercih etmeliyim? sorusuna bu makalemizden sonra yanıt bulabileceksiniz.

Öncelikle İyi bir Su Arıtma Cihazını seçerken nelere dikkat etmelisiniz. bu konuya biraz değinelim. İyi Bir Su Arıtma Cihazını öyle 300 tl ye 500 tl ye sahip olamazsınız. bu düşünceyi unutmanıı tavsiye ederim. bu sektörde. Ürünlerin kullandığı filtrelerin setlerinden daha ucuza bir ürün görüyorsanız pazaryerinde emin olun aldığınıza pişman olacağınız bir ürün olacak.

bu ve buna benzer sebeplerden dolayı. öncelikle kalitesiz bir ürünü nasıl fark ederseniz buna değinelim.

Öncelikle Seçeceğiniz ürün muhakkak Çelik ya da cam tank kullanmalı, çelik tank kullanıyorsa. tankın basınç. sistemini kullanacak, cam tank kullanıyorsa emiş gücü kullanacak. yani çelik tankta su basıncınız yeterliyken motorsuz bir ürün tercih etme özgürlüğünüz var fakat bu d durum cam tankta aynı şekilde değil. Basıncınız yetsede yatmese de pompalı kullanmanız gerekiyor. Çelik tanklı bir ürün seçmeniz sizin için daha iyi olacaktır. tabii ki bu durum musluktan akan suyunuzun şebeke basıncıyla doğru orantılı olduğunu unutmayalım.

Kapalı Kasa Su Arıtma

İster kapalı kasa su arıtma cihazı tercih edin ister açık kasa. ikisininde çalışma prensibi aynı lşekilde olacaktır. kullanıcılar genellikle kapalı kasa ürünler tercih etmelerinin sebebi. Görüntü bango altının genişlik seviyesi. ve daha kaliteli su elde etmek içindir. Fakat Burada yanlış bir düşünce var, Çünkü açık kasa ile kapalı kasa su arıtma cihazının arasında ön üçlü filtre dışında herhangi bir fark yoktur.

Yani Açık Kasa Su Arıtma Cİhazlarının kullandığı, Filtreler Ön üç filtre haricinde aynıdır. aşağıdaki şemada bunu açıkça görebilirsiniz. artı olarak sadece kullanım ömürleri arasında fark vardır. yani açık kasa su arıtma cihazlarında daha sık filtre değişimi sağlamanız gerekmektedir.

Membran Filtre

İkinci Önemli Konu ise Membran Filtre Markası ve NSF/ANSI 58 Uyumlu Olup olmadığıdır..

Membran Filtreler Su Arıtma Cihazlarının içerisinde asıl işi yapan filtredir. Membran Filtre Suyu incecik bir zar tabakasından, basınç ile geçiremktedir. Membran Filtre 7 kattan oluşur ve gözeneklerinin genişlikleri 0,0000001 micron genişliğindedir. yani gözle görünemiyecek kadar küçüktür. Membran Filtrenin zarından geçebilen su temiz su olarak sonraki aşamalara gönderilirken geçemeyen su kirli su olarak atılır.

Membran Filtrenin Verimli olabilmesi Bulunduğunuz bölgede, Şebeke sularının Sertlik oranlarıyla doğrudan bağlantılıdır. Şebeke suyunun Sertlik oranını %90 oranında küçültmektedir. Sağlıklı su ya ulaşabilmek için, Standart Reverse Osmosis System ( Ters Ozmos Sistemleri ) nin oluştuğu sistem genelde 5 aşamalıdır, Fakat Zengin mineralli suya ulaşabilmek için, Çok Aşamalı Su Arıtma Cihazlarından birini seçmeniz gerekiyor.

Suyun içerisindeki magnezyum, Kalsiyum, Potasyum gibi minerallerin suyun ph seviyesi ile dopru orantılı yükselebilmesi sağlığınız açısından en iyi suya ulaşabilmek için çok önemlidir.

Standart su arıtma cihazlarının içinde, 5 filtre bulunmaktadır. 5 filtreli ürün 5 aşamalı olmaktadır, Burada yani filtrelerde dikkat etmeniz gereken bir başka noktada, NSF/ANSİ 58 standartlarına özelliklerine sahip olmasıdır.

Tüm Filtreleri NSF/ANSİ 58 standartlarına uyumlu olan bir ürün Satın almak istediğinizde, bu ürünün fiyatı firmanın vermiş olduğuı hizmet ile doğru orantılı olarak yükselmektedir. minimum 2000 tl civarında olduğunu söyleyebilirim. Su Arıtma Cihazlarının fiyatlarında internet sitelerinde ve ya google da gördüğünüz ürünler içerisinde, Bir çok Kalitesiz ürün ve firma bulunmakta. Bu firmaları biraz araştırma ile, eleyebilirsiniz. çoğunun şikayetvar.com gibi yorum forumları gibi yerlerde mağdur olduğunu görebilirsiniz. Ülkemizdeki ekonomik durum bu şekilde iken, Sektörde yer alan bir çok ürün var iken. Ürünün Kalitesinden fazla fiyatıyla değerlendiren kullanıcıların sayısı azımsanmayacak kadar çok maalesef. Fakat konu Sağlık olunca Bu ürünleri bu şekilde değerlendirmemek gerekiyor.

Pompalı mı? Pompasız mı? Satın Almalıyım!!!

Reverse Osmosis Systemlerin genel bir özelliği ise, Şebeke basıncı ile çalışmaları, Hiç bir ekstra elektronik aksama gerek duymadan şebeke basıncı ile çalışabilen bu ürünlerin stabil çalışabilmesi için, Şebeke Basıncınızın 4 bar ve üzerinde olması gerekiyor. Bunu çok kısa bir yolla nasıl anlayacağınızı da söyleyeyim. Mutfak muluğunuzu açtığınız zaman. suyun Akışını çeşmenin ağız kısmından elinizle kapatamıyorsanız. Basıncınız yeterlidir. Eğer suyu Elinizle kesebiliyorsanız. ya da damla damla olacak şekilde bile kesebiliyorsanız. Pompalı Su Arıtma Cihazı kullanmanız gerekiyor.

Bu Söylediğim konu Tezgah altı ürünler için geçerlidir. Tezgah üstü ürünlerde mini Sebil, olarak adlandırabilir tezgah üstü ürünler. Yaşam alanlarında rahatça kullanabileceğiniz bir diğer arıtmalı ürün ise arıtmalı su sebili, Temiz sağlıklı ve sürekli taze su üretebilen bu ürünlerin ayrıca sıcak ve soğuk su olarak kullanım özellikleri mevcut. Arıtma özelliği olan ürünler bunlarla sınırlı değil tabii ki. Ama Başlıca Ülkemizde en çok tercih edilen ürünler bunlardır diyebiliriz.

Gün içerisinde Yetişkin bir bireyin su içme miktarı içtiği suyun içerisinde bulunan mineral oranıyla ilişkili olarak değişkenlik gösterebilir. Bazen bir litre su içerek susuzluğunuzu gidemeyebilirsiniz. bu içtiğiniz Suyun kana karışma hızı ve inceliği ile alakalı bir durumdur.

Su Arıtma Cihazları Tezgah altı, Tezgah üstü ve arıtmalı sebil olmak üzere 3 kategoride değerlendirebilirsiniz.

Su Arıtma Cihazı Alırken Dikkat Etmeniz gereken konuların başında satın aldığınız ürünü kurumsal bir firmadan alıp almadığınız ilk sırayı almalıdır bence. bu konuya dikkat etmelisiniz. ortalama 2 bin tl civarında bir ücret ödeuyeceğiniz bir üründe karşınızda bir muhatap bulamayabilirsiniz. araştırmadan satın aldığınız zaman.

Atladığımız ya da bize sormak istediğiniz her konuda whatsapp hattımızdan 7/24 bize ulaşabilirsiniz.



IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.