En iyi Su Arıtma Cihazı Hangisidir 2024

22-03-2024 14:37
En iyi Su Arıtma Cihazı Hangisidir 2024

Ülkemizde bir çok Su Arıtma Sistemi Bulunmakta, Bu Sistemlerin Arasından Son Kullanıcı seçim yapar iken sektör ve ürünler hakkında %95 lik bir kısmın bilgisi olmadığı için, araştrıdıkça Ürünler, Özellikler, markalar Kafaları Karıştırıyor.

Bu makalemizi okuduktan sonra sizin ve aileniz için en iyi arıtma cihazına kolaylıkla karar verebileceksiniz.bu Yazımızda Şu Soruları Yanıtlamaya Çalışacağız.

· En iyi Su Arıtma Cihazı Hangisidir?

· Hangi Arıtma Sistemini Seçmeliyim?

· Araştırma Yaparken nelere dikkat edilmedilir?

· Ürün alacağınız firmada hangi özellikleri sorgulamalısınız?

· Su Arıtma Cihazlarının Ürettiği Su Sağlıklı mıdır?

· Satış sonrası hizmet ve Hizmet yeterlilik belgesi nedir?

· Kapalı Kasa ve Açık Kasa Su Arıtma Cihazı Arasındaki Farklar Nelerdir?

· Arıtma Cihazı Suyun içerisinde bulunan hangi materyalleri arıtır.?

· NSF / ANSI Standardı NSF / ANSI 58 ile uyumlu

 

onayı Nedir? Arıtma Cihazlarında neden önemlidir?

Bu yazdığımız sorulara tek tek yanıt vereceğiz. Ayrıca Aklınıza Takılan Başka Sorular olursa bize Whatsap hattıımızdan ulaşabilirsiniz.

En İyi Su Arıtma Cihazı Hangisidir?

Bu çok Genel bir sorudur. Şu marka ya da bu Marka gibi bir cevap vermek mümkün değildir. Bir çok etkenin etki ettiği, bir sistem için, direk tek cevap vermek, Bu sektör içerisinde işini hakkı ile yapan firmaların çoğuna haksızlık olur diye düşünüyorum. Su Arıtma sistemlerini genel bir Su oranına göre belirlemek, alacağınız sistemde sizi hayal kırıklığınıa uğratacaktır.

Ülkemizde her bölgede suyun sertlik oranları ve suyun içerisinde bulunan mineral dengeleri değişmektedir. Standart bir su arıtma sistemi her bölgede verim verebilir. fakat bazı bölgelerde iyi su sunabilirken, Bazı bölgelerde ise verimi çok düşük olabilir.

Bazı bölgelerde suyun içerisinde bulunan ağır metallere, suyun kireç ve klor oranına tds değerine göre kullanacağınız sistemi şekillendirmek gerekiyor.

Bu sorunun cevabını sonraki sorularda, açıkladığımız tümözelliklerin bünyesinde barındıran ürün olarak değerlendirerilebilirsiniz.

Hangi Arıtma Sistemini Seçmeliyim?

Aslına bakarsanız seçeceğiniz pek fazla seçenek bulunmamakta, Dünyanın en çok kullandığı sistem olan Reverse Osmosis System ( Ters Ozmos Sistemi ) Dünya Üzerindeki arıtma sistemlerinin %90 lık bir kısmını oluşturmakta.

Bir de Ters Ozmos Sistemine Alternatif Olarak Atık Su Atmayan Sistemler ya da UV+ Karbon filtreli yine atık susuz su arıtma sistemleri mevcut. bu sistemler arasında karar verebilmek için, Sistemlerin nasıl çalıştığını, az da olsa genel anlamda öğrenmek bilmek gerektiğini düşünüyorum. Kısaca Bu Sistemleri ve aralarında olan farkları sizlere anlatacağım.

· REVERSE OSMOSİS SYSTEM

Evlerinizde ya da iş yerlerinizde ters ozmos sistemi Kullanan ya da kullanmayı amaçlayan Vatandaşlarımızın bilmesini gerektiğini düşündüğüm genel bilgiler şu şekildedir.

Ters Ozmos Sistemi Suyu aşama aşama arındırmayı amaçlayan ve en son membran filtrede, 0,00001 Küçülterek, Bu gözeneklerden geçen su temiz su geçemeyen su ise atık su olarak atılmaktadır. bu esnada bu aşamalarda suyun içindeki kloru, kireci, kokuyu ve ağır metlleri de aşama aşama almaktadır. Buna Bağlı olarak ilk 4 aşamada suyu arıtmayı amaçlarken, Sonraki aşamalarda, Suyun Tadını, Arıtma Esnasında Kaybettiği Mineralleri ve Ekstra Alkali Filtre gibi filtrelerle, Temizlenen Suyun Dilediğiniz ph ve tds Seviyesine getirebilirsiniz.

Ters Ozmos Sistemleri Şebekenizden gelen suyun, TDS değerini %90 Değerinde Küçültmektedir. Ülkemizde şebeke sularının genel tds ortalaması 300 - 400 civarındadır. %90 küçüldüğünde, 30 ya da 40 sonucuna ulalmanız gerekiyor arıtmadan gelen suyun değerinde.

Fakat Kıyı Bölgelerde ÖZellikle Yazlık Olarak Tabilr Edilen Yerlerde suların TDS Değeri 1000 ile 4000 aralığında değişmektedir. böyle yerlerde de suyuiçilebilecek konuma kadar küçülttüğü yerler olabiğlmektedir. Fakat Genellikle Farklı Sistemler tercih edilmekltedir.

Atık Susuz Membransız Su Arıtma Cihazları. Bu ürünler suyun içerisinde buluan mineral seviyesini yükseltir ve suyun tadını kokusunu içerisinde bulunan ağır metalleri alır ve ph seviyesini 1 seviye yukarı taşımaktadır. fakat, Suyun TDS değerinde herhangi bideğişiklik yaratmaz.

Araştırma Yaparken nelere dikkat edilmelidir?

 

Araştırma Yapar iken Bir çok Kriteri tek tek sorgulamanız gerekiyor bunlara kısa kısa değinmek istiyorum.

· Satın Alacağınız Markanın bulunduğunuz bölgede servis hizmeti var mı?

· Satın alacağınız ürünün internet sitesinde ürettiği suyun analiz raporu mevcut mu?

· Kullandığı filtreler NSF / ANSI Standardı NSF / ANSI 58 ile uyumlu

Olmalı ? Üründe kullanılan Denge Tankı Çelik mi? NSF / ANSI Standardı NSF / ANSI 58 ile uyumlumu ?

· Servis Kapsamına Hangi Parçalar Giriyor?

· TSE HYB Servis Yeterlilik Belgesi Mevcut mu?

· Ücretsiz Kurulum hizmeti Mevcut mu?

· Şikayet sitelerinde ve forumlarda, üründen Ya da Markadan Yana Şikayetler mevcut mu?

Tüm bunları Değerlendirdikten sonra Karşınıza çıkan Markalar tek tek elenmiş olacak ve birkaç marka kalacak geriye, o Markalar Müşteri memnuniyetine önem veren ve ürünün arkasında duran firmalardır.

Günümüzde Temiz Su ile İmtihanımız çok daha uzun süre devam edecek gibi Görünüyor, bu Sebeple ileriki yıllarda daha da az noktaya doğru ilerleyen dünya üzerindeki kullanılabilir su oranlarını dengeli kullanmak ta bir o kadar önemli.

Su Arıtma Cihazı Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Filtre takımı ücretine, uygun su arıtma cihazı sattığını iddaa eden firmalardan öncelikle uzak durmanızı rica ediyoruz. bu hem kendi sağlığınız ve ailenizin sağlığı için Bu Tür Ürünleri alırken Çok Dikkatli Olmalısınız.

Ülkemizde Bu durum biraz daha bariz bir şekilde devam ediyor. Köklü ve uzun yıllardır, Kaliteli ürün Üretip Satan, ve Ürünün Arkasında Duran Firmalar Mevcut. Bu firmalara araştırma yapmaya başladığınız zaman, ulaşabiliyorsunuz.

Ben burada sizlere, Bir Marka veya Model ismi vermeyeceğim. ama Sizlere açıkça sunu söyleyebilirim. Alacağınız Su Arıtma Cihazlarının kalitesi ülkemizde fiyatıyla orantıldır istisnalar hariç, Genel Olarak su arıtma cihazı fiyatları 1500 ₺ ile, 5000 ₺ arasında değişmektedir, Daha Ucuz Su Arıtma Cihazlarında, Alacağınız Ürünün Bir çok Belgesi olmadığını ve Sağlıklı su üretmediğini söyleyebilirim. Ürünlerin içerisinde yer alan Filtre ve Parçaların tamamının NSF / ANSI Standardı NSF / ANSI 58 ile uyumlu  Olması ya da Ürünün Komple NSF / ANSI Standardı NSF / ANSI 58 ile uyumlu

olması gerekiyor.

1500 tl nin altındaki ürünlerden su tüketmektense direkt olarak çeşmeden içme suyu temini yapmanız daha sağlıklı olacaktır.

Su Arıtma Cihazlarının Ürettiği Su Sağlıklı mıdır?

 

Bu Sorunun Cevabı Geçmişten Günümüze doğru şekil değiştirmiştir. Su Arıtma Cihazları 1990 yıllarda ülkemizde ilk kullanıldığı yılarda ürün 3 adet çelik tüpten oluşurdu ve, suyun tadını yumuşatma amaçlı kullanılırdı. Hrhangi bir Atık Su Atmazdı. Bu ürünler arıtma cihazı değil yumuşatma cihazıdır.

Sonra 2000 li yılların başlarında REVERSE OSMOSİS SYTEM (Ters Ozmos Sistemi ) kullanılmaya başlamıştır. Ters Ozmos Sistemi ile, İçme Suyumuzun Arıtılma işlemine, Membran Filtre hayatımıza girmiştir. Ülkemizde Membran Fltre Üretilmemektedir. Su Arıtma Cihazı Markaları Kullandıkları filtre markalarını Doğal Olarak Yurtdışından temin etmek zorundalar.

Ters Ozmos sisteminin sağlıklı su ürettiği Bir çok yetkili sağlık kuruluşu tarafından Onaylanmıştır. Biz de doğal olarak, Ters ozmos sistemini gönüş rahatlığı ile siz değerli kullanıcılarımıza tavsiye ederiz.

Ters Ozmos Sisteminin Kaliteli Su Ürettiğini açıkça söylebiliriz. tabii ki sağlıklı su üretebilmesi için,bir çok kritere uyması gerekiyor bu sistemin.

Su Arıtma Cihazı almayı düşünen Vatandaşlarımız Ters Ozmos sistemini göz önünde bulundurmalıdır. Ters ozmos Sistemi minimum 4 filtre olmalıdır. 4 filtreden oluşan sistem suyun arıtma işlemini gerçekleştirebilir, Fakat arıttığı suyun üzerinde ekstra işlem gerçekleştirmez.

Ekstra işlem konusunu Biraz Açmak İstiyorum çünkü, Ters ozmos sistemi ekstra işlem yapmazsa arıtmadan aldığınız suyun kalitesi, Şebekeden Gelen Suyun PH Vesiyesi ile Aynı Olur ve Sertlik oranı %90 Düşer. şebekenizden gelen su ph 7 civarındaysa eğer arıtmadan standart arıtmadan gelen su ph 6,5- 7 aralığında olacaktır.

Fakat Standart sistemin Devamında yani 4 - 5 Filtreden sonra ürünün üzerine ektra mineral filtre, Alkali Filtre Detoks Filtre gibi filtreler eklenirse bu alacağınız suyun ph Seviyesi 8 in üzerine çıkarabilir. ve mineral seviyesi de yüksek olduğu için, Suyunuzun tadı acılaşmaz, Gönül Rahatlığı ile Kullanabilirsiniz. ekstra Mineralli ve Sağlıklı Su tüketmiş olursunuz.

Satış sonrası hizmet ve Hizmet yeterlilik belgesi nedir?

 

Bu tür sürekli hizmet almanız gereken ürünlerde, Ürün Satın aldığınız firma, servis hizmeti, çok önemlidir. Çünkü, Belirli aralıklarla sürekli İletiişimde olacaksınız. ve üününüzün sağlıklı çalışmaya devam etmesini sağlayabimek için servisin ürünü takip etmesi, ve Sizi Bilgilendirmesi Gereklidir.

Bunu İster Arayarak ya da mesaj atarak yapsın. kesinlikle yapması gerken işlerden biridir. siz Bulunduğunuz bölgede servis aramamalısnıız. servis Değişim tarihi için sizi bilgilendirmeli.

Bakanlık onayı ile Hizmet yeterlilik belgesi olan firmalar bu konularda daha güvenilir olduklarını söyleyebilirim.

Bu belgeye sahip olmaları için belirli stadartlara uymaları gerekiyor, bu Sayede Müşterilere daha kaliteli hizmet verebiliyorlar.

Kapalı Kasa ve Açık Kasa Su Arıtma Cihazı Arasındaki Farklar Nelerdir?


Kapalı Sistem Arıtma ile Açık sistem arasında olan farkları uzun uzun anlatmaya gerek olmadığını düşünüyorum. bu Sebepten aşağıda maddeler halinde sıralayacağım.

Açık Sşstem Su Arıtma Cihazı Kapalı Sistem Su Arıtma Cihazı

Eski Sistem Filtre Kullanır Yeni Nesil İn-line Filtre Kullanır.

1 e 4 - 5 Atık Su Oranı Vardır 1 e 1 yada 2 Arık su oranı vardır.

6 ayda bir filtre değişimi Yılda 1 Defa Filtre Değişimi

PH seviyesi Değişken PH seviyesi Kararlı.

Tezgah altında çok yer kaplar Tezgah Altında Daha Az Yer Kaplar.

· Arıtma Cihazı Suyun içerisinde bulunan hangi materyalleri arıtır?

Tüm Artma Cihazları Buna Damacana firmalarının kullandığı endüstriyel arıtma sistemleri dahil olmak üzere.

Tüm Reverse Osmosis System yani ters ozmos sistemlerinde Su Membran Filtreye gelene kadar insan sağlığına zararlı bir çlok ağır metal, kireç klor gibi materyalleri temizlemiş olur. Membran Filtrede ise 5 mikrondan küçük 1 mikrondan büyük tüm herşeyi tutar ve 1 mikronun altında olan su molekülleri membrandan geçerken, Geçemeyen Kısım atık Su giderinden atılır.

Atık Su Olarak Atılan Suyun içerisinde suyun içerisinde bulunan ve insan sağlığına yararlı Kalsiyum, Potasyum, magnezyum gibi değerlerin %10 - 15 lik kısmıda atılmış olur.Membran Sonraki Aşamalarda kaybedilen bu minerallerin Suya Tekrar Kazandırılması için, Ektrsa filitrayon sistemi kullanılmalıdır.

Bu Sebepten 4 5 aşamalı değilde 8 aşamalı 9 aşamalı 10 aşamallı ya da 11 aşamalı bir ürün kullanılmasını tavsiye ediyoruz.

NSF / ANSI Standardı NSF / ANSI 58 ile uyumlu

Nedir? Arıtma Cihazlarında neden önemlidir?

NSF / ANSI Standardı NSF / ANSI 58 ile uyumlu Su Arıtma Ürünlerinde özellikle ülkemizde çok değerli bir belgedir. Bunun sebebi, bu ürünlerin ülkemizde herhangi bir denetleme mekanizması tarafından denetleniyor olmamasından kaynaklanıyor.

Bu Sebeple bu tür ürünlerin sağlıklı olup olmadığını dünya sağlık örgütünün bu tür ürünlere vermiş oldıuğu insan sağlığına yararlıdır belgesinden yani NSF / ANSI Standardı NSF / ANSI 58 ile uyumlu  Anlayabiliyoruz.

Falat ülkemizde de TSE bu tür herhangiğ bir standarta tabii olmayan ürünlere TSEk belgesi vermektedir. bu da bir tür güvencedşr aslına bakarsanız. Bu Sebepten Satın Alacağınız Üründe ya da Ürünün içerisinde kullanılan Materyallerde, Filtrelerde Tankında Hortumlarında ya da diper küçük su ile temas eden parçalarında NSF / ANSI Standardı NSF / ANSI 58 ile uyumlu  belgesi olup olmadığını sorgulayınız.

Sonuçta Alacağınız üründen tüketeceğiniz Su ile kendi sağlığınızı ve ailenizin sağlığını ne şekilde etkileyeceğini bilmek her vatandaşın hakkıdır.

Umarım Bu Kılavuz niteliğinde yazmış olduğumuz makalemiz siz değerli kullanıcılarımızı bilgilendirme amacına ulaşmıştır. Sağlıklı Su tükebilmek bu devirde bir ayrıcalıktır maalesef. ve Bu ayrıcalığı istisnasız tüm vatandaşlarımızın hakketiğini düşünüyoruz.

Aklınıza takılan bir soru olursa bize yukarıdaki whatsapp hattımızdan yazabilirsiniz. Spring Water Su Arıtma Sistemleri Sağlıklı Günler Diler.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.